Obvestila

18. 3. 2019Vsi letnikiizr. prof. dr. Damijan Štefanc

Govorilne ure 18.3.2019

Študente obveščam, da bodo zaradi službene zadržanosti danes govorilne ure potekale le do 17.15 (in ne do 18. ure).

Damijan Štefanc

14. 3. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Študentom na 2. stopnji študija

Sprememba pri plačilu zagovora na drugi stopnji.

V skladu s 7. členom Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani za 2017/18 in v povezavi s 128. členom Statuta UL, oseba brez statusa študenta, ki dokončuje študij po prekinitvi, plača stroške, ki so enaki seštevku zneskov storitev za vse neopravljene obveznosti. Pri tem se upošteva ustrezne postavke tarifnega dela cenika. Študent tako plača tudi stroške magistrskega dela v skladu s cenikom, če delo odda v času, ko nima statusa študenta, pri čemer se ta strošek ne zaračuna študentom, ki so plačali šolnino.
V skladu s Spremembo Statuta UL z dne 13. 10. 2018, lahko kandidat, ki je pred izgubo statusa študenta opravil vse študijske obveznosti, razen zaključnega dela, in je imel najkasneje v šestih mesecih po izgubi statusa študenta potrjeno temo zaključnega dela, brez plačil zaključi študij, vendar najpozneje v roku dveh let od izgube statusa.

14. 3. 2019Vsi letnikiasist. Nina Breznikar

Govorilne ure

Pozdravljeni,

govorilne ure bodo danes, 14. 3. 2019, izjemoma potekale od 12.00 do 13.30 ure (in ne od 12.00 do 14.00).


Lp, Nina Breznikar

14. 3. 2019Vsi letnikidoc. dr. Vesna Podgornik

Govorilne ure

Zaradi bolniške odsotnosti govorilne ure v četrtek, 14.03., odpadejo.
Lep pozdrav vsem,
Vesna Podgornik

13. 3. 2019Vsi letnikidoc. dr. Katja Jeznik

Vabilo za prostovoljce - SONČEK

Spoštovani,

nismo turistična agencija Sonček, smo pa Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., ki tradicionalno organiziramo Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine v dveh terminih:
1. termin med 17.8. in 24.8.2019
2. termin med 24.8. in 31.8.2019
v Centru Sonček Elerji nad Anakaranom.

Kolonije so namenjene družinam, ki imajo predšolske otroke s posebnimi potrebami – pridružijo se nam celotne družine (mama, oče, otrok s PP ter sorojenci). V dopoldanskem času imajo starši delavnico, ki smo jo poimenovali Učenje za življenje, otroci pa različne terapije in varstvo.
Za izvedbo programa vabimo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.
V zameno za vaše opravljeno prostovoljno delo vam nudimo možnost dodatnega usposabljanja, pridobivanja izkušenj in različnih veščin, brezplačno hrano in prenočišče ter pisno potrdilo o udeležbi ter mnogo lepih trenutkov.
Imate čas in menite, da vas zanima sodelovanje z nami? Želite spoznati delo z družinami, ki imajo drugačne otroke in pridobiti izkušnje pri delu z otroki s posebnimi otroki, spoznati nove ljudi?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili pozitivno, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran www.soncek.org in izpolnite prijavnico za prostovoljce v ZTK za družine:
https://www.soncek.org/aktualno/razpisi-in-obrazci/ztk-za-druzine-s-predsolskimi-otroki-2019/prostovoljci/prijavnica-za-prostovoljce/

Za dodatne informacije kontaktirajte Mojco Vaupotič:
- telefon 040 749 794,
- e-mail: mojca.vaupotic@soncek.org.

Veselimo se druženja z vami.

mag. Mojca Vaupotič
strokovna sodelavka

Iztok Suhadolnik
direktor

11. 3. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Vsem študentom

Če želite nekaj časa podariti slepim in slabovidnim otrokom in mladostnikom, vas vabimo, da se
udeležite brezplačnega usposabljanja za prostovoljce, ki bo v soboto, 30.3.2019 od 9.00 do 16.30 v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne na Kotnikovi 32 v Ljubljani.

Za prijave in dodatne informacije lahko pokličete na 01 4700 224 ali pišete na naslov
karolina.doltar@zveza-slepih.si.

11. 3. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Vsem študentom

Starec, ki ni več posameznik

Zavod OPRO v četrtek, 14. marca ob 18:30 v Centru kulture Španski borci organizira pogovor o identitetni izključenosti v starosti, na katerem bodo sodelovali: socialna psihologinja dr. Metka Mencin Čeplak (FDV), sociolog dr. Romanom Kuhar (FF) ter socialni delavec mag. Simon Strgar (DSO Šiška). Več informacij najdete v priponki in na spletni strani zavoda (http://opro.si/napovednik/). Vljudno vabljeni!

6. 3. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Vsem študentom

Vabilo študentkam in študentom za sodelovanje v projektih javnega razpisa
»Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski Inovativni projekti za družbeno korist 2016–2020 za študijsko leto 2018/2019

Spoštovane študentke in spoštovani študenti,

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje v okviru programa »Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2020 za študijsko leto 2018/2019« razpisuje 1 prosto mesto za enega študenta UL FF: Andragogika, 2. stopnja MAG, za sodelovanje v projektu »Fotografska razstava in njen spremljevalni program kot izobraževalna platforma za vizualno opismenjevanje«.
Sodelujoči študenti morajo biti v času izvajanja projekta redno vpisani na redni študijski program ter ne smejo biti v delovnem razmerju, samozaposleni, prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenci brezposelnih oseb ali samostojni podjetniki.

V okviru projekta bodo študenti proučevali različne kreativne in inovativne rešitve za izzive negospodarskega in neprofitnega sektorja. V projekte bodo vključeni študenti različnih študijskih stopenj in smeri, kar bo prispevalo k mreženju študentov različnih disciplin in strok ter strokovnih sodelavcev iz lokalnega/regionalnega okolja.

Dolžina trajanja projekta je 3 mesece (april, maj, junij).
Predvidena denarna spodbuda študentu: 9 EUR bruto II/uro (5,38 neto), največ 40 ur/mesec.

VEČ O PROJEKTU in PRIJAVA: »Fotografska razstava in njen spremljevalni program kot izobraževalna platforma za vizualno opismenjevanje«

Prijave za sodelovanje v projektu zbiramo do vključno petka, 15. 3. 2019.


Za dodate informacije smo na voljo:
PROJEKTNA PISARNA UL ALUO
Erjavčeva 23
SI-1000 Ljubljana
T: 01 421 25 22
E: anja.sterle@aluo.uni-lj.si

4. 3. 2019Vsi letnikiasist. dr. Marjeta Šarić

Andragogika ciljnih skupin - vaje

Študente pri predmetu Andragogika ciljnih skupin obveščam, da bomo v sklopu vaj imeli obisk Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča v ponedeljek, 25. 3., ob 10. uri.
Dobimo se v avli inštituta, bodite točni!
Za nekaj predhodnih informacij si oglejte spletno stran inštituta: www.ir-rs.si/

Prav tako vas obveščam, da so gradiva s predavanj že dostopna v VISu.

Lep pozdrav,

Marjeta Šarić

26. 2. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Vsem študentom

Vabilo k sodelovanju pri raziskavi o kompetencah in stališčih do inkluzivnega poučevanja in krepitev vrednot medkulturnosti


Nagovor za študente:

Spoštovani,
kot potencialno bodočo oziroma bodočega strokovnega delavca na področju vzgoje in izobraževanja vas vabimo k sodelovanju pri izvedbi raziskave o kompetencah in stališčih do inkluzivnega poučevanja in krepitev vrednot medkulturnosti. Raziskava je del projekta »Izzivi medkulturnega sobivanja«, ki ga izvajamo v mreži 90 VIZ zavodov v Sloveniji (www.medkulturnost.si) in v okviru katerega smo v lanskem letu na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport oddali Predlog programa dela z otroki priseljenci za področje predšolske vzgoje, osnovnošolskega in srednješolskega izobraževanja.

Naša želja je pripraviti smernice in priporočila za vnos vsebin v študijske programe, ki bodo bodoče strokovne delavce pripravile ter opolnomočile za uspešno delo z otroki priseljenci. Tematika je aktualna, saj priseljevanje v Slovenijo iz najrazličnejših držav sveta narašča že 20 let, v naše šole in vrtce pa se vsako leto vpiše več otrok priseljencev, katerim je potrebno omogočiti čim boljše pogoje za hitro in uspešno vključevanje v naše okolje.

Za pripravo relevantnih priporočil pa moramo najprej vedeti, katera znanja in kompetence bodoči strokovni delavci že imate, katera pa je potrebno še okrepiti. Tukaj vas prosimo za pomoč in vaš prispevek k pridobivanju podatkov.

Povezavo do vprašalnika najdete tukaj: https://www.1ka.si/a/193916

Za več informacij o sami raziskavi se lahko obrnete na katarina.kocbek@isainstitut.si.


Že vnaprej se zahvaljujemo za vaše sodelovanje ter vas lepo pozdravljamo,
ekipa projekta Izzivi medkulturnega sobivanja

25. 2. 2019Vsi letnikiizr. prof. dr. Jasna Mažgon

VPOGLED V IZPITE IZ PEDAGOŠKE METODOLOGIJE IN METODOLOGIJE

Vpogled v izpitno polo predmetov Pedagoška metodologija in Metodologija lahko opravite v torek, 26.2.2019, ob 12. uri.
Lep pozdrav,
Jasna Mažgon

23. 2. 2019Vsi letnikired. prof. dr. Jana Kalin

Republika Južna Afrika in njeno šolstvo – izkušnje s študijskega obiska

Spoštovane študentke in študenti,
Lepo povabljeni na najino predavanje z naslovom: Republika Južna Afrika in njeno šolstvo – izkušnje s študijskega obiska,
ki bo v ponedeljek, 4. marca 2019, ob 11.30 v predavalnici 415.
Predstavili bova delo na univerzi ter na šolah, ki sva jih obiskali, pa tudi "velikih 5" ne bo manjkalo. Povabljeni na spoznavanje zelo raznolike dežele.

dr. Klara Skubic Ermenc in dr. Jana Kalin

21. 2. 2019Vsi letnikidoc. dr. Andreja Hočevar

DRUGI POPRAVNI DELNI IZPIT

Spoštovane kolegice in kolegi,

obveščam vas, da je v VISu razpisan izredni rok za drugo (t. j. zadnje) popravljanje delne izpitne obveznosti (iz Predšolske pedagogike z družinsko vzgojo I-E, Institucionalne predšolske vzgoje in družinske vzgoje D, Predšolske pedagogike z družinsko vzgojo II E in Predšolske pedagogike z družinsko vzgojo D) ki bo 15. 3. 2019, ob 14.00 v predavalnici št. 2.

Lep pozdrav,

Andreja Hočevar

12. 2. 2019Vsi letnikiasist. Nina Breznikar

Vpis ocen v VIS - pedagoška praksa

Študenti, ki ste oddali poročila o pedagoški praksi, se za vpis ocene v VIS prijavite na enega od razpisanih rokov v VIS-u (prvi rok je razpisan za 28.2.).
Študenti 2. letnika izberete predmet PE1 Praksa E, dvopredmetni študenti 3. letnika predmet PE1 Praksa D, študenti na 2. bolonjski stopnji pa izberete predmet PE2 Praksa E, oz. PE2 Praksa D.
Brez prijave vpis ocene v VIS ni možen. Povratno informacijo o poročilu lahko dobite osebno v času govorilnih ur (po vpisu ocen).

Lep pozdrav,

Nina Breznikar

31. 1. 2019Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

Uradne ure v tajništvu

Zaradi službene zadržanosti v sredo, 6. 2. 2019 ne bo uradnih ur v tajništvu.

31. 1. 2019Vsi letnikiizr. prof. dr. Jasna Mažgon

Vpogled v izpitne pole Pedagoške metodologiji in Metodologije

Vpogled v izpitne pole Pedagoške metodologije in Metodologije lahko opravite v torek, 5.2.2019, ob 10.00.
Lep pozdrav,
Jasna Mažgon

30. 1. 2019Vsi letnikiizr. prof. dr. Barbara Šteh

Govorilne ure pri Barbari Šteh

Pozdravljeni,

Sporočam vam, da govorilne ure v ponedeljek, 4. 2. 2019, odpadejo. Sicer potekajo po običajnem urniku.

Lp, Barbara Šteh

29. 1. 2019Vsi letnikired. prof. dr. Robi Kroflič

Govorilne ure

V sredo, 30. 1. odpadejo govorilne ure pri prof. Krofliču. Ta nujne zadeve me kontaktirajte po elektronski pošti.

29. 1. 2019Vsi letnikidoc. dr. Tadej Troha

Razpored izpitov // Etika v vzgoji in izobraževanju

PETEK, 1. 2. 2019

9.00
ANDREJKA Urška
BENEDEJČIČ Sabina
10.00
BERCE Nina
ČOPI Živa
11.00
DEL PINO Sara
DRAGOVAN Lana
12.00
DUH Nina
FERJANČIČ Polona
13.00
GABER Anamarija
HIRKIĆ Elmina

15.00
HLEBEC Lea
HOČEVAR Špela
16.00
HRENKO-HROVATIN Ana
ISKRA Laura
17.00
JEROVŠEK Katja
KERMAVNER Anita
18.00
KOMEL Larisa
KOMLENIĆ Teodora
19.00
KOROŠEC Lana
KUČER Lana


SOBOTA, 2. 2. 2019

9.00
KUHEL Žiga
LATIĆ Naila
10.00
LAVRIČ Nika
LOVERČIČ Ladeja
11.00
MAJCEN Tinkara
MAROLT Kristina
12.00
MIKLIČ Metod
MIVŠEK Tina
13.00
OMAHEN Ajda
PAVLIČ Sara

15.00
PETRIČ Manica
POBERŽNIK Anja
16.00
POVHE Tinkara
PRELOŽNIK Eva
17.00
PUGELJ Natalija
SEDEVČIČ Lea
18.00
SUSMAN Ana
ŠEFIC Eva
19.00
ŠKOFIC Špela
ŠTEBIH Matej

PONEDELJEK, 4. 2. 2019

9.00
TOMAŽIČ Nina
TRAFELA Monika
10.00
VIDMAR Anja
ZORČIČ Hana-Neli
11.00
ŽIŽEK Veronika
ŽLINDRA Patricija

9. 12. 2018Vsi letnikidoc. dr. Petra Gregorčič Mrvar

Govorilne ure

Zaradi nujnih obveznosti bodo jutri, 10. 12., govorilne ure izjemoma le do 14.00 ure.
Hvala za razumevanje. Lep pozdrav, Petra G Mrvar

5. 10. 2018MA - 1. letnikizr. prof. dr. Monika Govekar-Okoliš

NOVO - Andragoška praksa- zavarovanje

Obveščam vas, da se na FF lahko zavarujete za andragoško prakso za dva meseca, tudi v primeru, če praksa poteka en del v enem mesecu in drugi del v drugem mesecu.

Lep pozdrav, Monika Govekar-Okoliš

Arhiv obvestil

Arhiv starejših obvestil najdete tukaj.