Obvestila

20. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Društvo študentov andragogike in pedagogike vabi nadebudne, zainteresirane, angažirane, motivirane, željne novih izkušenj in znanja (skratka vse študente_ke oddelka) k včlanitvi v društvo kot aktivni člani! Pridobili boste izkušnje iz organizacije in izvedbe projektov, se bolje spoznali s študentskim organiziranjem, dobili inside info o delovanju oddelka, spoznali še več kolegov_ic z oddelka in se tudi občasno podružili s profesorji (neobvezno). Pošljite svoje prijave s kontaktnimi podatki, stopnjo in smerjo študija ter kratkim sestavkom, kako vidite svoje delovanje v društvu in morebitne predloge za projekte, na dsapdrustvo@gmail.com do torka, 24.4. Vsi prijavljeni boste vabljeni na društveni sestanek v četrtek, 26.4. ob 17.uri. Število mest je omejeno!

Ekipa DŠAP :)

19. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Filmski večer: Odraščanje

Kdaj: 25. 4. 2018, ob 19:00 uri
Kje: predavalnica 18, na Filozofski fakulteti v Ljubljani

Film prikazuje portret štirimesečnega Tiborja in njegovih mam Daje in Jedrt, ki se podata v boj proti diskriminaciji svoje družine. Ko se v predbožičnem času leta 2015 vključita v predvolilno kampanjo ob referendumu o izenačitvi zakonskih zvez, njihovo zasebno življenje postane ena glavnih političnih tem v državi. Poleg izzivov, ki jih prinaša prvo starševstvo, se morata Daja in Jedrt soočiti še z nasprotniki, ki ju primerjajo s pedofili, njuno razmerje pa označujejo kot nenaravno.

Po ogledu filma se nam bodo pridružili tudi režiserja Siniša Gačić in Dominik Mencej ter nekaj profesorjev s Filozofske fakultete, med katerimi bo potekala strokovna diskusija.

Dogodka se bodo zagotovo udeležili tudi prof. dr. Mojca Kovač Šebart, prof. dr. Andreja Hočevar in prof. dr. Roman Kuhar.

Vabljeni!

18. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Spoštovani,

Vabimo vas na zaključni dogodek in razglasitev zmagovalk_cev ter podelitev nagrad literarnega natečaja Rdeča nit 2018, ki bo v sredo, 25. aprila, ob 20:00, v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani (Stritarjeva ulica).
Več info: https://www.facebook.com/events/725686771153117/

V upanju, da se nam boste pridružili na dogodku, vas lepo pozdravljamo,
organizacijska ekipa literarnega natečaja Rdeča nit

14. 4. 2018MA - 1. letnikasist. dr. Katja Jeznik

Vikend seminar pri predmetu NVKJŠ

Vsem, ki ste se prijavili na vikend seminar pri predmetu Načrtovanje vzgojnega koncepta javne šole, ki bo potekal med petkom 20. 4. in nedeljo 22. 4., še zadnji napotki.

Tisti, ki v razpredelnici še niste dopisali manjkajočih podatkov za prijavo v CŠOD, to prosim naredite takoj! Povezavo do razpredelnice ste dobili po e pošti!

Na fakulteti se zberemo v petek, 20. 4.2018 ob 8:50, pred kabinetom 416. Razložila vam bom vaše zadolžitve in navodila za pot do CŠOD Rak. Če bo kdo prišel naknadno, naj me oz. koga o tem prostim obvesti, da vas ne bomo pogrešali in iskali!

Upam, da ste se/se boste povezali in si zagotovili prevoz do Rakovega Škocjana. Če ima kdo težave, naj mi pošlje mail in bomo poiskali rešitev.

Po 12. uri je čas za kosilo (v lastni režiji), ob 13:30 pa se s svojimi avtomobili odpeljemo proti CŠOD Rak (Rakov Škocjan). Šoferji zjutraj dobite navodila za pot.

Na vikend seminar nujno odnesite:
- copate,
- posteljnino (spalne vreče po režimu CŠOD niso dovoljene!),
- kopijo vseh verzij seminarja z dodatno šolsko dokumentacijo ter navodila za pripravo seminarjev,
- denar za poravnavo stroškov (30€) bomo zbirali pred odhodom domov,
- rekvizite za čas, ko ne bomo delali (prigrizki, pijača, DOBRA VOLJA).

Iz Rakovega Škocjana se vračamo v nedeljo po kosilu. Vse ostalo je urejeno (tudi dietna prehrana...), zato le – se vidimo v petek!

Katja Jeznik in Robi Kroflič

13. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Tutorstvo za študente s posebnimi potrebami Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkoma za psihologijo ter pedagogiko in andragogiko vas vljudno vabi na Okroglo mizo s tematiko Duševne motnje in življenje z njimi med študentsko populacijo. Okrogla miza bo moderirana, njen namen pa je osvetliti omenjeno problematiko, saj še zmeraj velja za tabu temo, hkrati pa si ljudje niti ne predstavljamo vseh tegob, ki pestijo ljudi z diagnozami s tega področja.
Prisluhnili bomo petim govorcem z bogatimi izkušnjami iz različnih strokovnih področij in skupaj pridobili boljše znanje o študentih s posebnimi potrebami, ki trpijo za duševnimi motnjami. Dogodek se bo odvijal 19. 4. 2018 ob 19.00, v predavalnici 2 Filozofske fakultete v Ljubljani.
Po uradnem delu bo sledil čas za vprašanja publike ter neformalno druženje.
Več o dogodku pa si lahko preberete tudi na sledeči Facebook povezavi:https://www.facebook.com/events/224984378237839/
Lep pozdrav,
Kristina Sarka
koordinatorka tutorjev za študente s posebnimi potrebami Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

12. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Zaradi oddelčnega sestanka bodo uradne ure v petek, 13. 4. 2018 potekale od 12.00 do 13.00 ure.

11. 4. 2018Vsi letnikired. prof. dr. Mojca Kovač Šebart

IZREDNI ŠTUDIJ - PEDAGOŠKA SOCIOLOGIJA I

Kolokvij 3 pri Pedagoški sociologiji I - izredni študij, bo v ponedeljek, 7. 5. 2018 ob 16.30 v kabinetu 420B.

Lep pozdrav,

Mojca Kovač Šebart

11. 4. 2018Vsi letnikiasist. dr. Katja Jeznik

Govorilne ure - sprememba ure

V četrtek, 12. 4., bodo govorilne ure, zaradi predhodne zadržanosti, med 13:00 in 15:00.
Katja Jeznik

10. 4. 2018Vsi letnikiasist. dr. Marjeta Šarić

govorilne ure - sprememba termina

V petek, 13. 4., zaradi službene zadržanosti odpadejo govorilne ure.
Nadomestni termin je v četrtek, 12. 4., od 11.30 do 13. ure.

Marjeta Šarić

9. 4. 2018Vsi letnikiUrša Černič, univ. dipl. pedagoginja in etnologinja

Tajništvo - VSEM ŠTUDENTOM

V ponedeljek, 9. 4. in v torek, 10. 4. 2018 bo tajništvo oddelka zaprto.

6. 4. 2018Vsi letnikiasist. dr. Katja Jeznik

Vabilo za prostovoljno delo v koloniji za družine

Spoštovani!

Nismo turistična agencija Sonček, smo pa Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., ki tradicionalno organiziramo Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 18.8. in 25.8.2018 v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom.

Kolonije so namenjene družinam, ki imajo predšolske otroke s posebnimi potrebami – pridružijo se nam celotne družine (mama, oče, otrok s PP ter sorojenci). V dopoldanskem času imajo starši delavnico, ki smo jo poimenovali Učenje za življenje, otroci pa različne terapije in varstvo.

Za izvedbo programa vabimo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa. V zameno za vaše opravljeno prostovoljno delo vam nudimo možnost dodatnega usposabljanja, pridobivanja izkušenj in različnih veščin, brezplačno hrano in prenočišče ter pisno potrdilo o udeležbi ter mnogo lepih trenutkov.

Imate čas in menite, da vas zanima sodelovanje z nami? Želite spoznati delo z družinami, ki imajo drugačne otroke in pridobiti izkušnje pri delu z otroki s posebnimi otroki, spoznati nove ljudi?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili pozitivno, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran www.soncek.org in izpolnite prijavnico za prostovoljce v ZTK za družine ali enostavno izpolnite priloženo prijavnico, ki jo izpolnjeno pošljete po elektronski pošti na naslov mojca.vaupotic@soncek.org ali na naslov:
Zveza Sonček so.p.,
Rožanska ulica 2,
1000 Ljubljana

Za dodatne informacije kontaktirajte Mojco Vaupotič:
- telefon 040 749 794,
- e-mail: mojca.vaupotic@soncek.org.

Veselimo se druženja z vami!
mag. Mojca Vaupotič, vodja ZTK za družine
Iztok Suhadolnik, direktor Zveze Sonček so.p.

4. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

V četrtek, 5. 4. in v petek, 6. 4. 2018 bo tajništvo oddelka zaprto.

4. 4. 2018Vsi letnikiasist. dr. Katja Jeznik

Govorilne ure

Sporočam, da bodo 5. 4. govorilne ure potekale z zamikom, med 13:00 in 15:00.
Lep pozdrav
Katja Jeznik

4. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

RAZPIS ZA POLETNO ŠOLO BOVEC 2018

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 8 mest za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 16. do 30. avgusta 2018. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo udeleženci z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem in Univerze na Reki.
V okviru Polente šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice na temo letošnje poletne šole: Zusammenleben - Sožitje - Suživot - Convivenza - Vivi adun.

Poletna šola je namenjena študentom FF UL. V primeru, da bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študenti višjih letnikov in študenti podiplomskega študija. Na razpis se lahko prijavijo kandidati s statusom študenta.
Izbrani kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).
Razpis in dokumentacija so dostopni na spletni strani: http://www.ff.uni-lj.si/dejavnosti/Mednarodna_dejavnost/Mobilnost/Razpisi

Informativni dan za Poletno šolo Bovec bo v sredo, 25. 4. 2018 ob 12.15 uri v predavalnici 410.

Prijavna dokumentacija:
1. Izpolnjen prijavni obrazec
2. Motivacijsko pismo
3. Izpis ocen iz VISa
Rok za oddajo prijav je 15. maj 2018
Prijavo pošljite na naslov:
FILOZOFSKA FAKULTETA
MEDNARODNA PISARNA
Aškerčeva 2
1001 Ljubljana
s pripisom: Poletna šola Bovec 2018

O izboru bodo kandidati obveščeni po e-pošti, predvidoma do 25. maja 2018.

4. 4. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Itn. - 2. Mladinski festival angažiranega pisanja

V Vodnikovi domačiji Šiška in v Kinu Šiška bo aprila potekal drugi Mladinski festival angažiranega pisanja Itn. Opogumljeni z uspehom prve edicije smo ga razširili na štiri dni druženja z avtorji, s knjigami in ob knjigah. Na sporedu bodo pogovori, predavanja, razstava stripov, okrogla miza o angažiranem stripu, ogled dokumentarnega filma, performans gimnazijcev ob izbranem romanu, bralna uprizoritev pisem, delavnici ustvarjanja angažiranih sloganov in grafitov, poročilo spremljanja begunske poti, koncert v Kinu Šiška, pesniško branje in literarno-pesniški večer gimnazijcev. V hiši bosta delovali festivalska knjigarna in kavarna. Vse to, ker verjamemo, da knjige in branje prispevajo k aktivnemu premišljanju in soustvarjanju sveta!

Pripravili smo tudi dopoldanski program, ki ga brezplačno namenjamo zadnji triadi osnovnošolcev ter gimnazijkam in gimnazijcem. Dogodki so predstavljeni v spodnjem delu dopisa.

SREDA, 11. APRIL / PREDDOGODEK NAMENJEN KNJIŽNIČARJEM IN KNJIŽNIČARKAM, PEDAGOŠKIM DELAVCEM IN DELAVKAM, ŠTUDENTOM IN ŠTUDENTKAM

10.00
Pogovor To ni za mladino!
Gostje: Suzana Tratnik, Dino Bauk, Marjetka Krapež
Moderira: Nika Kovač

Zadnje čase se zopet srečujemo s pavšalno poplavo mnenj o tem, katere knjige so primerne za mladino in katere ne. Te razprave večinoma potekajo zunaj literarno-teoretskega polja. Na pogovoru, ki je predvsem namenjen pedagoškim delavcem v šolah, novinarjem in študentom pedagogike, slovenistike in primerjalne književnosti, bomo odprli debato o tem, kaj mladinska literatura je, ali imamo pravico, da mladim zapovedujemo, kaj naj berejo, in kaj nas je o tem naučila zgodovina.

ČETRTEK, 12. APRIL / TEMA DNEVA: IVAN CANKAR

10.00
Predavanje Cankar osebno
Predava: Mihael Glavan

Knjiga Šopek Cankarjevih pisem odstira življenje Ivana Cankarja na Rožniku v letih, ko je postal pravi Ljubljančan. Cankar je bil zvezdnik svojega časa, ki so ga množično obiskovali ugledni meščani pa tudi trume dijakov in študentov, s katerimi je rad neumorno klepetal. V tem času je nastalo nekaj njegovih najlepših del. Na dogodku bomo pokukali v njegova pisma iz tega časa ter tako dobili intimnejši vpogled v njegovo izjemno zanimivo ustvarjalno in osebno življenje, ogledali si bomo fotografije Cankarjeve rožniške družine in izvedeli tudi kaj o manj znanih okoliščinah njegove smrti in pogreba.

PETEK, 13. APRIL / TEMA DNEVA: ŽENSKE PISAVE

11.00
Projekcija dokumentarnega filma in pogovor Spregledana polovica: izpust ženskih avtoric na primeru Lili Novy
Gostja: Milica Antić Gaber
Moderira: Nika Kovač

Zdi se, da je zgodovina pisana z moško roko. Na to opozarja že angleška beseda “HIStory”, ki nakazuje na to, da so ženske v zgodovini pogosto prezrte in pozabljene. V zadnjem obdobju se preko številnih knjižnih projektov (Women Who Changed History) skuša spremeniti obstoječi zgodovinski narativ in se ženskam opravičiti za stoletja prezrtosti. Na dogodku se bomo preko projekcije dokumentarnega filma Denisa Poniža: Lili Novy — pesnica dveh svetov (Ljubljana: RTV, 1985) seznanili s premalo znano, pomembno in zelo zanimivo slovensko pesnico. Letos mineva 60 let njene smrti, po kateri je izšla večina njenih del, leta 1959. S svojim pisanjem je Lili Novy kljub relativni anonimnosti pomembno prispevala v slovensko literarno zakladnico. Po ogledu filma se bomo o strukturnih razlogih pozabe pogovarjali z Milico Antić Gaber.

Več informacij o festivalu najdete na www.itn-fest.si, svojo prisotnost na izbranih dogodkih pa prosim potrdite na e-mail naslov: nika.kovac.8m@gmail.com ali telefonsko številko 040 150 893.

Prijazen pozdrav,

Organizacijska ekipa festivala Itn.

3. 4. 2018Vsi letnikired. prof. dr. Robi Kroflič

Prijava na brezplačni enodnevni simpozij EGALITARNE SIMBOLIZACIJE ŽIVLJENJA S POSEBNIMI POTREBAMI

CIRIUS Kamnik organizira v sklopu izvajanja projekta Socialno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v lokalna okolja enodnevni simpozij z naslovom EGALITARNE SIMBOLIZACIJE ŽIVLJENJA S POSEBNIMI POTREBAMI, ki bo potekal v Hiši EU, Dunajska 20, Ljubljana, in sicer 7. maja 2018 med 10.00 in 16.00.

Predavali bodo priznani slovenski profesorji in doktorji znanosti: Darja Zaviršek s Fakultete za socialno delo; Robi Kroflič s Filozofske fakultete; Irena Lesar s Pedagoške fakultete; Špela Razpotnik s Pedagoške fakultete; Darij Zadnikar s Pedagoške fakultete; Dušan Rutar (CIRIUS Kamnik). Vabimo vas, da se udeležite simpozija, ki je za vse udeležence brezplačen, in se prijavite na tejle spletni povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLDcN965kz6wZIF6dRFh6LD6djrHV-APOgOuy1LQyknNvH3g/viewform?entry.168857445&entry.992002908&entry.1399904167

Prijave sprejemamo do 16. aprila 2018. Ker je število udeležencev omejeno, se bomo strogo držali tega datuma, oziroma bomo prijave sprejemali samo do zapolnitve prostih mest.

Z lepimi pozdravi, dr. Dušan Rutar, vodja projekta SVLO.

Program posveta:

Uvodni nagovor Goran Pavlič, direktor CIRIUS Kamnik 10.00 – 10.15
Paradigmatske osnove deinstitucionalizacije Dr. Špela Razpotnik, PF 10.15 – 11.00
Je subjektifikacija vzgajane osebe kot priprava na družbeni angažma lahko
cilj splošne izobrazbe? Dr. Robi Kroflič, FF 11.00 – 11.45
ODMOR 11.45 – 12.00
»Kdor ne dela, naj ne je!?« Plačano delo med prisilo in pravico,
med prekarnostjo in samopotrditvijo Dr. Darja Zaviršek, FSD 12.00 – 12.45
Laboratoriji demokracije: Jacques Rancière in sodobna estetika kapitalizma
Dr. Dušan Rutar, CIRIUS Kamnik 12.45 – 13.30
ODMOR 13.30 – 14.00
Ali razširitev distributivnega koncepta pravičnosti s konceptom pripoznanja
(rekognicije) zadošča? Dr. Irena Lesar, PF 14.00 – 14.45
Družbena pravičnost in neoliberalizem Dr. Darij Zadnikar, PF 14.45 – 15.30
Zaključek 15.30 – 16.00

Udeležbo na posvetu priporočam vsem študentom (in kolegom iz Oddelka), ki vas zanima delo z osebami s posebnimi potrebami, kakor tudi širše razumevanje delovanja pravične družbe...

28. 3. 2018Vsi letnikidoc. dr. Danijela Makovec Radovan

Odpoved govorilnih ur

V četrtek, zaradi bolniške odsotnosti, odpadejo govorilne ure.

27. 3. 2018Vsi letnikidoc. dr. Borut Mikulec

Odpoved predavanj - Sociologija izobraževanja odraslih

Pozdravljeni,
v četrtek (29.3.) odpadejo predavanja/seminarji pri Sociologiji izobraževanja odraslih zaradi bolniške odsotnosti.
Hvala za razumevanje,
Borut Mikulec

27. 3. 2018Vsi letnikiNevenka Princes, prof. ped. in soc.

VSEM ŠTUDENTOM

Pozdravljeni,

Muzej novejše zgodovine Slovenije je vključen v projekt V iskanju svobode / In search of freedom 1968-2018.
V okviru tega projekta je odprt mednarodni nagradni Instagram natečaj #InSearchOfFreedom2018, s katerim predvsem mlade odrasle vabimo k objavi fotografij, ki odražajo njihovo ustvarjalnost, interpretacije in vizije pozitivnih primerov iskanja svobode v današnjem času – preko osredotočanja na dogodke, zgodbe in osebnosti iz njihove neposredne bližine ali medijev.

Izjemno veseli bi bili, če bi se natečaja udeležili, ali bi besedo o njem posredovali naprej.

MEDNARODNI INSTAGRAM NATEČAJ
V ISKANJU SVOBODE/ IN SEARCH OF FREEDOM: 1968-2018
Od 1. februarja do 30. maja 2018

Projekta V ISKANJU SVOBODE 1968-2018, pod okriljem programa Evropa za državljane – Evropski spomin združuje partnerje iz Slovenije, Španije in Poljske. S poudarkom na pomembni točki v naši skupni evropski zgodovini si prizadeva ponovno preučiti sporočilo študentskih protestov iz leta 1968 in spodbujati pomen civilne družbe pri oblikovanju demokracije. Predvsem pa nakazuje, da iskanja svobode še vedno ni konec. V svetu naraščajočih socialnih krivic še vedno obstajajo borci za svobodo, ki nas navdihujejo.

Hkrati s projektom poteka tudi MEDNARODNI INSTAGRAM NATEČAJ kot ena glavnih aktivnosti projekta, ki bo gradil arhiv pozitivnih podobe boja za svobodo in borcev za svobodo v sodobni družbi. Natečaj je odprt za vse, še posebej pa je namenjen študentom.
Z uporabo ključnika #InSearchOfFreedom2018 vas vabimo, da objavljate fotografije, ki odražajo vaše ustvarjalnost, interpretacije in vizije pozitivnih primerov iskanja svobode v današnjem času. Lahko se osredotočite na dogodke, zgodbe in osebnosti iz vaše neposredne bližine ali medijev. Dodajte stavek o tem, zakaj vas podoba, ki ste jo objavili, navdihne.
Poslane in s ključnikom opremljene fotke sprejemamo ves čas natečaja, ki bo potekal od 1. februarja do 30. maja 2018. Najboljše fotografije, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo nagrajene in predstavljene na mednarodni potujoči razstavi od junija do decembra 2018 v Ljubljani (Muzej novejše zgodovine Slovenije), Varšavi (Hiša srečevanj z zgodovino) in Barceloni (Univerza v Barceloni).
Če želiš biti del tega mednarodnega dogodka in te neverjetne priložnosti, zgrabi svoj telefon, slikaj, kar predstavlja tvojo vizijo svobode leta 2018. Fotko objavi na svojem Instagram profilu, vključi #InSearchOfFreedom2018 ter nas označi @InSearchOfFreedom1968!

In ne pozabite nam SLEDITI:
Instagramu @InSearchOfFreedom1968
Facebooku @InSearchOfFreedom1968

26. 3. 2018MA - 1. letnikizr. prof. dr. Barbara Šteh

Odpoved predavanja Psihologija učenja in izobraževanje odraslih

Pozdravljeni,

Jutri, 27. 3. 2018, zaradi bolezni odpadejo predavanja pri Psihologiji učenja in izobraževanju odraslih.

LP, Barbara Šteh

26. 3. 2018Vsi letnikidoc. dr. Borut Mikulec

Odpoved predavanj in govorilnih ur v torek in sredo

Pozdravljeni,
v torek in sredo (27.3.-28.3.) odpadejo vsa predavanja in govorilne ure zaradi bolezni.
Lep pozdrav,
Borut Mikulec

26. 3. 2018Vsi letnikiizr. prof. dr. Barbara Šteh

Odpoved predavanja pri Pedagoški psihologiji in govorilnih ur

Pozdravljeni,

Danes, 26.3.2018, predavanje pri Pedagoški psihologiji in govorilne ure zaradi bolezni odpadejo.

Lp, Barbara Šteh

23. 3. 2018MA - 1. letnikred. prof. dr. Jana Kalin

Didaktične strategije - vikend seminar

Študente 1. letnika magistrskega študija pedagogike prosim, da v spletni učilnici preberete navodila v zvezi z vikend seminarjem 6. in 7. 4. ter da najpozneje 3.4. pridete na govorilne ure s pripravo za predstavitev seminarske naloge. Lahko se oglasite že v ponedeljek, 26. 3. 2018 med 17.00 in 18.30.

23. 3. 2018Vsi letnikired. prof. dr. Jana Kalin

Govorilne ure - Jana Kalin

Zaradi zadržanosti v torek, 27. 3. 2018, odpadejo govorilne ure. Namesto tega bodo v ponedeljek, 26. 3. 2018, od 17.00 - 18.30. Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

22. 3. 2018Vsi letnikiizr. prof. dr. Monika Govekar Okoliš

VABILO SLOVENSKE FILANTROPIJE - iščejo študente prostovoljce

Pozdravljeni, posredujem vabilo Slovenske filantropije, ki iščejo študente, ki bi se vključili v prostovoljstvo znotraj Nacionalnega tedna prostovoljstva:

POVABILO NA VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA

Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija in bo potekal 17. maja, med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Namen Veselega dneva prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, druženje prostovoljcev, povezovanje med sodelujočimi organizacijami in predstavitev prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij širši javnosti.

Dogodek že leta poteka pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana. Na njem se predstavi okoli 80 prostovoljskih organizacij iz vse Slovenije z različnih področjih, v katere se lahko vključite kot prostovoljci in pridobite dragocene izkušnje v času študija ali pa si želite pri njih opravljati študijsko prakso.

Priložnost imate, da vzpostavite stik s predstavniki številnih organizacij in prostovoljci, ki že aktivno delujejo, spoznate področja delovanja in prostovoljstva ter mnogo drugega. Na Veselem dnevu boste tako spoznali organizacije s področja šolstva (osnove in srednje šole) in izobraževanja ter številne prostovoljske organizacije s socialnega in kulturnega področja, ekologije in trajnostnega razvoja, humanitarne dejavnosti, športa, mladi, starejši, ki s svojimi aktivnostmi prispevajo za bolj prijazno in vključujočo družbo.

Da pa ne bo dolgčas, bomo na Prešernovem trgu s številnimi animacijami poskrbeli za zanimivo in živo dogajanje. Lepo vabljeni, da se skupaj poveselimo na Prešernovem trgu! ☺

Več informacij o dogodku najdete na http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/nacionalni-teden-prostovoljstva-2018/veseli-dan-prostovoljstva ali pokličete Matejo na 040 684 683.


Lep pozdrav, Monika Govekar-Okoliš

22. 3. 2018Vsi letnikiasist. dr. Marjeta Šarić

Govorilne ure 23.3.

V petek, 23.3., bodo govorilne ure prestavljene zaradi službenih obveznosti za eno uro. Potekale bodo med 11. in 12.30. uro.

Lep pozdrav, Marjeta Šarić

11. 12. 2017Vsi letnikiizr. prof. dr. Klara Skubic Ermenc

Odpoved predavanj in govorilnih ur

Pozdravljeni!
Jutri, 12.12., zaradi bolezni odpadejo predavanja in govorilne ure. Hvala za razumevanje,
Klara S. Ermenc

Arhiv obvestil

Arhiv starejših obvestil najdete tukaj.